Зохиолч: | Ш.Оросоо |
ISBN: | |
Хэвлэсэн он: | 2011 |
Хуудасны тоо: | 263 |
Номын хавтас: | Зөөлөн |
Номын хэмжээ: | 200x145x15 мм |
Жин: | 290.0 гр |
Зохиолч: | Ш.Оросоо |
ISBN: | |
Хэвлэсэн он: | 2011 |
Хуудасны тоо: | 263 |
Номын хавтас: | Зөөлөн |
Номын хэмжээ: | 200x145x15 мм |
Жин: | 290.0 гр |
Хамгаалагдсан хөрсний ногооны аж ахуй нь жилийн туршид үйлдвэрлэлээ явуулдаг хөдөлмөр зарцуулалт, үйл ажиллагааны хувьд хөдөө аж ахуйн үйлдвэрлэлийн бусад салбаруудтай харьцуулбал хамгийн нарийн технологи шаарддаг салбар бөгөөд ил хөрсний ногооны аж ахуйгаас илүү эрчимжсэн байдгаараа онцлог юм. Энэ номонд монгол орны хамгаалагдсан хөрсний ногооны аж ахуйн түүхэн хөгжил, ирээдүйн чиг хандлага, уг аж ахуйн онцлог, ангилал, ач холбогдол, зохион байгуулалт, шилэн дарлага, нийлэг хальсан бүрхүүлтэй ногоо ургуулах байгууламж, хамгаалагдсан хөрсний барилга, байгууламжийг халаах аргууд, хамгаалагдсан хөрсөнд хүнсний ногоо ургуулах бичил орчин, нөхцлийг бүрдүүлэх, усалгаа хийх, гэрэлтүүлгийн онцлог, агааржуулалт хийх, хөрс бэлтгэх, хөрсийг ариутгахын ач холбогдол, хамгаалагдсан хөрсөнд тариалах хүнсний ногооны нэр төрөл, сортын бүтэц зэрэг асуудлуудыг авч үзсэн байна.