Зохиолч: | Л.Лхагваа |
ISBN: | 9789996246050 |
Хэвлэсэн он: | 2013 |
Хуудасны тоо: | 197 |
Номын хавтас: | Зөөлөн |
Номын хэмжээ: | 240x173x10 мм |
Жин: | 375.0 гр |
Зохиолч: | Л.Лхагваа |
ISBN: | 9789996246050 |
Хэвлэсэн он: | 2013 |
Хуудасны тоо: | 197 |
Номын хавтас: | Зөөлөн |
Номын хэмжээ: | 240x173x10 мм |
Жин: | 375.0 гр |
Монголчуудын хоол хүнс, түүнийг бэлтгэх технологи нь нүүдлийн амьдралд онцгой сайн зохицсон онцлогтой бөгөөд бидний өвөг дээдэс алс хол, урт хугацаагаар аян дайнд явахдаа ч өнөөг хүртэл бидэнд өвлөгдөн үлдсэн хүнсээ хэрэглэж байсан нь түүхэн үнэн юм. Номын I-IV хэсэгт Монголын уламжлалт гурил, гурилан бүтээгдэхүүн хийх, цагаан идээ үйлдэх, архи нэрэх, мал төхөөрөх, мах боловсруулан хадгалах зэрэг гол нэрийн идээ, ундааны хамгийн түгээмэл технологийг уламжилж ирснээр нь бичихийн хамт судлаачдын тогтоосон технологийн горим, параметрүүд болон зохиогчийн тайлбар багтсан болно.