Зохиолч: | Ш.Оросоо |
ISBN: | |
Хэвлэсэн он: | 2013 |
Хуудасны тоо: | 80 |
Номын хавтас: | Зөөлөн |
Номын хэмжээ: | 200x145x5 мм |
Жин: | 105.0 гр |
Зохиолч: | Ш.Оросоо |
ISBN: | |
Хэвлэсэн он: | 2013 |
Хуудасны тоо: | 80 |
Номын хавтас: | Зөөлөн |
Номын хэмжээ: | 200x145x5 мм |
Жин: | 105.0 гр |
Гуатан ногоо болох тарвас, өргөст хэмх, хулуу, хурган гуа, амтат гуа, таван хулуу зэргийг хүнсний зориулалтаар тариалдагийн дотор сүүлийн жилүүдэд манай оронд тарвас, өргөст хэмх, амтат гуаг ихэвчлэн тариалж, арвин ургац хураан хүнсэндээ боловсруулан хэрэглэдэг болжээ. Гуатан ногоо нь өөрийн жимсэндээ саахараас гадна глюкоз, олон төрлийн витмамин, каротин, төмөр, кальцийн давс бүхий эрдэс бодисыг ихээхэн агуулдаг тул хүнсний болоод эмчилгээний чухал ач холбогдолтой ногоо юм. Хүйтэнд тэсвэр муутай, гэрэл дулааныг ихээр шаарддаг биологийн шаардлагын хувьд тааламж муутайд тооцогдох гуатан ногоог хэрхэн тарьж ургуулах талаар энэ номонд бичжээ.